Logotype
Logotype
Logotype

Publicerad: 2016-04-04

”Hands on” fik Magnus ændret fra skeptiker til stor Nova entusiast

– Jeg var meget negativ i første omgang. Men nu tror jeg det er blandt det bedste, som er hændt. I dag kan jeg ikke forestille mig at arbejde uden min tablet. Alt går så meget mere gnidningsfrit. Det er en stor hjælp…

Det siger sygehjælper Magnus Forsberg på afsnit 1 ved Västmanlands Sala hospital. For lidt over et år siden introduceredes COSMIC Nova Ward på Magnus arbejdsplads. Formålet med produktet – udviklet af Cambio Healthcare Systems – er at støtte og lette det daglige arbejde i et sengeafsnit.

Fra skeptiker til entusiast
På afsnit 1 er der 18 senge. Her foregår primært pleje og behandling af apopleksi og ortopædiske patienter. Der foretags også udredning af medicinsk stabile patienter i intern medicin og geriatri. I afdelingen plejes også patienter ved livets afslutning.
– Da jeg hørte, at vi skulle begynde at arbejde med tablets, troede jeg , det var et unødvendig påhit, noget der kom fra oven. Jeg har aldrig været særlig glad for computere og var ikke interesseret i det nye tiltag, siger Magnus Forsberg. Men det tog ikke lang tid for Magnus Forsberg at ændre sin holdning – da han begyndte at bruge sin tablet. Og i dag, beskriver han sig selv som en stor Nova entusiast.

 

Magnus Forsberg, en sygehjælper i afdeling 1 på Canyon Hospital i Sala. Foto: Svante Remshagen

To understøttende værktøjer
Cosmic Nova Ward består af to værktøjer. For det første et elektronisk kort, hvor de faktiske oplysninger om afdelingens patienter præsenteres i realtid på en stor touch-skærm inde på afdelingen. For det andet mobile enheder (tablets) der gør det muligt – på stedet -, at registrere og dokumentere arbejdet ved patientens seng. De to værktøjer kommunikerer med hinanden, og oplysningerne opdateres løbende. Disse værktøjer er også integreret med sundhedsvæsenet informationssystem.
– Når jeg starter min vagt henter jeg en tablet og logger ind. Derefter er alle mine patienter på en liste. Når jeg klikker på navnet, får jeg mere information og kan se hvilke opgaver jeg skal udføre. Via tabletten, kan jeg også se  journaler, testresultater, henvisninger og meget mere, forklarer Magnus Forsberg.

Føler sig mere involveret
Magnus Forsberg har arbejdet som sygehjælper i over 30 år. Det er hans opfattelse, at arbejdet bliver mere effektivt og patientsikkert takket være den nye støtte.
– Jeg har hele tiden tabletten i lommen. Jeg ved, hvilke aktiviteter, jeg skal udføre, og jeg registrerer dem bagefter ved hjælp af en tjekliste. På den måde, behøver jeg ikke at forstyrre sygeplejerskerne med en masse spørgsmål. Jeg skriver ikke noget ned på papir, og de oplysninger, jeg dokumenterer lander direkte i journalen, siger han. Magnus Forsberg føler sig også mere involveret i arbejdet i afdelingen. Arbejdet er simpelthen blevet meget sjovere, siger han.
– Også min interesse for computere og ny teknologi er blevet vakt, noget der overrasker både min familie og mig selv. Måske er det tid til at udskifte min ti år gamle mobiltelefon til en mere moderne version, siger han leende.

Vil du se to kortfilm om funktionerne i COSMIC Nova Ward Board og COSMIC Nova Ward Tablet?
Film – COSMIC Nova Ward Board
Film – COSMIC Nova Ward Tablet

Del siden

Logotype

Cambio blev grundlagt i 1993 og har siden da leveret heldækkende it-løsninger til sundhedsorganisationer. I dag er Cambio en e-sundhedsvirksomhed, der leverer smarte, pålidelige og brugervenlige løsninger til at forbedre behandlings- og patientsikkerhed med en markedsledende position i Norden og tilstedeværelse i Storbritannien, hvilket inkluderer mere end 100.000 brugere. Vi er engageret i at forbedre sundhedsvæsenet samt patientsikkerheden.
Følg os på:
FacebookInstagram
Kontakt:
Phone Mail Map