Logotype
Logotype
Logotype

Publicerad: 2016-04-04

Stolt it-chef om Dagens Medicins udmærkelse: ”Det vigtigste er sundhedsvæsenets ufortrødne arbejde”

– Selvfølgelig er vi meget stolte over Dagens Medicins udmærkelse “Bedste universitetshospital 2015”. Det gør ikke sagen ringere, at det er tredje gang, hospitalet vinder.

Det siger Håkan Klarin i en kommentar til prisen. Han er chef for Center for medicinsk teknik og IT i Region Östergötland. Håkan Klarin tror ikke, at de tre topplaceringer er tilfældige, men fremhæver sundhedsvæsenets utrættelige arbejde med at forbedre og udvikle behandlingen.
– Universitetshospitalet har gode kliniske resultater, let tilgængelig og ikke problemer med fx hygiejne. Desuden har vi styr på økonomien. Det er forklaringen på, at hospitalet ender så højt i Dagens Medicins vurdering, forklarer han.

Håkan Klarin er chef for Center for medicinsk teknik og IT i region Östergötland.

Velfungerende it-støtte
På Universitetssygehuset, som de øvrige i regionen, har man anvendt Cambio COSMIC i mange år. Den rolle Cambio COSMIC har for sygehusets topplacering vil Håkan Klarin lade være usagt, men understreget at et velfungerende IT-system bidrager til en mere effektiv og patientsikker pleje og behandling på sygehuset.

  • Der sket for øjeblikket en stor digitalisering af den svenske sundhedssektor, og systemerne bliver mere og mere udviklede. IT-understøttelsen for en mere og mere central rolle i udviklingen af sygehusene som virksomheder, forklarer han.

Sikrere behandlingsprocesser
I den nærmeste fremtid vil Cambio COSMIC få yderligere funktioner og tjenester, blandt andet støtte til endnu mere struktureret dokumentation, klinisk beslutningsstøtte, mobil støtte til plejepersonalet, nyt lægemiddelmodul og forskellige e-læringstjenester.

Hvordan vil disse opgraderinger påvirke vurderingen fremover?

– Åh, det er umuligt at svare på det spørgsmål. Men formålet med de nye tjenester er naturligvis at støtte behandlingen yderligere. Det fører til mere effektive og sikre behandlingsprocesser og dermed også til øget kvalitet, siger Håkan Klarin.

Tre COSMIC-landsting i top
Han vil også benytte lejligheden til at fremhæve Östergötlands naboer – Region Jönköpings len og Landstinget i Kalmar len. Länssjukhuset Ryhov i Jönköping vandt konkurrencen for mellemstore hospitaler, og Oskarshamns hospital klassen mindre hospitaler.
– Det er sjovt at kunne konstatere, at samtlige tre hospitaler i den sydøstlige sundhedsregion har topplaceringer i Dagens Medicins vurdering, og at vi alle anvender Cambio COSMIC, siger han.

Tjenesterne i Cambio COSMIC udvikles af Cambio Healthcare Systems i dialog med de ni svenske hospitaler, der anvender Cambios sundhedsplatform.

Del siden

Logotype

Cambio blev grundlagt i 1993 og har siden da leveret heldækkende it-løsninger til sundhedsorganisationer. I dag er Cambio en e-sundhedsvirksomhed, der leverer smarte, pålidelige og brugervenlige løsninger til at forbedre behandlings- og patientsikkerhed med en markedsledende position i Norden og tilstedeværelse i Storbritannien, hvilket inkluderer mere end 100.000 brugere. Vi er engageret i at forbedre sundhedsvæsenet samt patientsikkerheden.
Følg os på:
FacebookInstagram
Kontakt:
Phone Mail Map