Logotype
Logotype
Logotype

Publicerad: 2018-04-23

Fra opstart til internationalt samarbejde på halvandet år

Med kun halvandet år på bagen er en lille dansk start-up virksomhed, Sirenia, blevet udvalgt som strategisk samarbejdspartner af den internationale it-virksomhed Cambio Healthcare Systems. Samarbejdet kan bringe Sirenias softwarerobotter fra de danske hospitaler videre ud i Europa.

Rutinepræget arbejde ved pc’en og registrering af patientoplysninger i mange sundheds-it-systemer fremhæves ofte af læger og sygeplejersker som en træls byrde i en travl arbejdsdag, som de spilder alt for meget tid på. Tid, som går fra patienterne.

Det har den danske start-up virksomhed Sirenia sat sig for at gøre noget ved. Sirenia har nemlig specialiseret sig i at udvikle softwarerobotter til sundhedssektoren, de såkaldte RPA-løsninger (Robotic Process Automation).

Sirenias første softwarerobot arbejder på OUH

Sirenias første softwarerobot har snart 1 års jubilæum på OUH, Odense Universitetshospital. Her har hospitalsledelsen truffet en beslutning om, at det skal være så let som muligt at arbejde med de kliniske it-systemer ude på afdelingerne, og softwarerobotten har hver dag troligt og pålideligt sparet læger og sygeplejersker for mange museklik ved pc’en.

”Ved hjælp af RPA-teknologi har vi automatiseret en række ensartede kliniske arbejdsprocesser ved pc’en, som man hver dag bruger tid på ude på afdelingerne. Automatiseringen betyder samtidig, at kvaliteten af de registrerede patientdata er steget,” siger Freddy Lykke, CEO i Sirenia.

Internationalt springbræt for Sirenia

På OUH anvender man patientjournalen COSMIC, der er udviklet og leveret af Cambio Healthcare Systems. Den internationale it-virksomhed spottede hurtigt mulighederne i Sirenias RPA-løsninger.

”Vi ser et kæmpe potentiale i, at hospitaler og den øvrige sundhedssektor kan reducere tidsspilde og arbejde mere effektivt i patientjournaler og øvrige it-sundheds-systemer, samtidig med at datakvaliteten generelt forbedres,” udtaler Peter Gille, CEO i Cambio Healthcare Systems. ”Vi er ikke i tvivl om, at Cambio Healthcare Systems og Sirenia i fællesskab kan være first mover i udnytte mulighederne med at integrere RPA-teknologi i COSMIC patientjournalen og andre sundheds-it-systemer til gavn for sundhedssektoren, både i Danmark og i resten af Europa.”

Tæt udviklingssamarbejde

Freddy Lykke glæder sig også over samarbejdsaftalen med Cambio Healthcare Systems: ”Samarbejdet med Cambio Healthcare Systems er en fantastisk mulighed for at brede Sirenias RPA-løsninger bredt ud i sundhedssektoren og bidrage til, at det sundhedsfaglige personale kan arbejde effektivt med fokus på det kliniske arbejde i stedet for at bruge tid på at registrere og dokumentere.”

____________

Hvad er RPA – Robotic Process Automation?

RPA, Robotic Process Automation, vurderes af mange at være it-branchens nye sort og en teknologi, der står overfor et boom de kommende år. RPA bruges populært sagt til at automatisere de rutineprægede arbejdsopgaver ved pc’en. Man programmerer en softwarerobot til at efterligne medarbejderens opgaveløsning, fx ved automatisk at finde, kopiere og opdatere en række oplysninger i en bestemt rækkefølge i forskellige dokumenter, formularer og systemer.

Europæiske hospitaler vil udnytte potentialet i elektroniske patientjournaler

Både på hospitalerne i Danmark og resten af Europa er der i disse år enormt fokus på at udnytte potentialet i de elektroniske patientjournaler til at levere endnu bedre sundhedsydelser til borgerne for de samme penge. Kigger man alene på sidste år, stod ledelsen på hvert tredje hospital i Vesteuropa ifølge en IDC-rapport (European Vertical Markets Survey (november 2016)) overfor en beslutning om køb eller opgradering af deres eksisterende patientjournal.

VIRKSOMHEDSINFO

Sirenia

Sirenia er etableret i 2016 af Freddy Lykke, Jonathan Bunde-Pedersen og Martin Mogensen, som har årtiers erfaring fra danske og internationale it-virksomheder med fokus på sundhedssektoren. Virksomheden er dybt specialiseret inden for RPA, Robotics Process Automation, og Context Management software produkter til sundhedssektoren.

Cambio

Cambio Healthcare Systems med ca. 550 medarbejdere er en tung spiller på det nordeuropæiske marked for sundheds-it. Udover Danmark, Grønland, Færøerne og Forsvarets Sundhedstjeneste leverer Cambio Healthcare Systems patientjournaler og øvrige sundheds-it-systemer som fx klinisk beslutningsstøtte til Sverige, Skotland, Irland og UK. Cambio Healthcare Systems patientjournal COSMIC og øvrige it-løsninger anvendes af mere end 100.000 brugere.

 

KONTAKTPERSONER

CEO Freddy Lykke
Sirenia
Mobil 5116 5216
Mail lykke@sirenia.eu

Del siden

Cambio Healthcare System

SWE | ENG | DK


Logotype

Cambio blev grundlagt i 1993 og har siden da leveret heldækkende it-løsninger til sundhedsorganisationer. I dag er Cambio en e-sundhedsvirksomhed, der leverer smarte, pålidelige og brugervenlige løsninger til at forbedre behandlings- og patientsikkerhed med en markedsledende position i Norden og tilstedeværelse i Storbritannien, hvilket inkluderer mere end 100.000 brugere. Vi er engageret i at forbedre sundhedsvæsenet samt patientsikkerheden.
Følg os på:
FacebookInstagram
Kontakt:
Phone Mail Map