Logotype
Logotype
Logotype

Publicerad: 2018-04-30

Region Syddanmark vælger at skifte patientjournal

Efter en udbudsproces, der har kørt gennem mere end et år, har Region Syddanmark valgt leverandør af sin fremtidige EPJ-løsning. Regionen har efter et tæt og intenst forløb valgt at udskifte sin nuværende patientjournal.

Først var der fem tilbudsgivere, så var der tre, så to. Udskilningsløbet for at blive den fremtidige leverandør af patientjournal til Region Syddanmark har været tæt og intenst. Mandag den 30. april 2018 meddelte Region Syddanmark, at valget af leverandør af regionens fremtidige EPJ-løsning er faldet på den danske leverandør Systematic med patientjournalen Columna.

”Vi er overraskede og skuffede over, at Region Syddanmark har valgt at udskifte sin nuværende patientjournal COSMIC. Personalet på regionens hospitaler har været glade for COSMIC, som mange har været vant til at bruge helt tilbage fra 2005,” udtaler Steffen Lerche, CEO i Cambio Healthcare Systems Danmark.

Vælger specialudviklet løsning i stedet for standardløsning

Med valget af Columna vælger Region Syddanmark at foretage et it-mæssigt sporskifte.

”Cambio Healthcare Systems bød ind med COSMIC, som er Skandinaviens største og eneste standard-journalløsning. Vi må konstatere, at Region Syddanmark med valget af Systematics EPJ-løsning Columna har valgt en udelukkende dansk EPJ-leverandør med en løsning specialudviklet til en dansk kunde,” siger Steffen Lerche.

Langt, intenst og tæt udbudsforløb

At Cambio Healthcare Systems er den nuværende leverandør af COSMIC til Region Syddanmark betyder dog ikke, at man har troet sig sikker i sadlen og derfor har slækket undervejs i udbudsforløbet. Tværtimod, forklarer Steffen Lerche: ”Konkurrencen om at vinde udbuddet har været lang, intens og tæt, med en række fravalg af leverandører undervejs i processen. Der ligger grundige overvejelser og evalueringer til grund for regionens beslutning. Vi skal nu have kigget nærmere på regionens tildelingsbeslutning for at se, hvordan regionen har vurderet på de enkelte kriterier.”

Fastholder sit engagement på det danske marked

Region Syddanmarks beslutning påvirker ikke Cambio Healthcare Systems tilstedeværelse på det danske marked, fastslår Steffen Lerche: ”Cambio Healthcare Systems vil naturligvis fortsætte sit samarbejde med Region Syddanmark i en årrække i forbindelse med transitionen til en ny EPJ. Derudover fastholder vi selvfølgelig vores engagement med vores øvrige, danske kunder og samarbejdspartnere inden for sundheds-it-domænet, fx Forsvarets Sundhedstjeneste, Grønland og Færøerne som anvender COSMIC.”

Del siden

Logotype

Cambio blev grundlagt i 1993 og har siden da leveret heldækkende it-løsninger til sundhedsorganisationer. I dag er Cambio en e-sundhedsvirksomhed, der leverer smarte, pålidelige og brugervenlige løsninger til at forbedre behandlings- og patientsikkerhed med en markedsledende position i Norden og tilstedeværelse i Storbritannien, hvilket inkluderer mere end 100.000 brugere. Vi er engageret i at forbedre sundhedsvæsenet samt patientsikkerheden.
Følg os på:
FacebookInstagram
Kontakt:
Phone Mail Map