Logotype
Logotype
Logotype

Publicerad: 2018-08-16

Ny aftale sikrer samlet dataopsamling fra medicoteknisk udstyr

Dataopsamlingen fra medicoteknisk udstyr bliver nu styrket på hospitalerne i Region Syddanmark. Regionen har netop indgået en aftale med Cambio Healthcare Systems A/S, der sammen med danske Daintel og amerikanske Qualcomm Life skal levere en samlet løsning til dataopsamling fra alt medicoteknisk udstyr på Regionens hospitaler.

– Vi er stolte af at være valgt af Region Syddanmark til at skulle levere et nyt og komplekst system til opsamling af data fra medicoteknisk udstyr, og vi glæder os over, at det stærke samarbejde med Region Syddanmark fortsætter også på nye områder, siger Anne Mette Bang, Managing Director hos Cambio Healthcare Systems A/S, der står for hovedentreprisen og den overordnede implementering af systemet.

Hver dag registreres via medicoteknisk udstyr store mængder data til støtte for diagnosticering, forebyggelse, overvågning og behandling af sygdomme. Den nye løsning, Medical Device Information Collection (MDIC), samler, opbevarer og formidler alle data i ét samlet system på en tidstro, struktureret og standardiseret måde.

Løsningen består af en komplet overvågningsplatform, leveret af Daintel, der sikrer alle de nødvendige integrationer, mens Qualcomm Life leverer datahubs, der forbinder data med et datasystem, fx en elektronisk patientjournal (EPJ-system), hvorfra værdierne kan læses, når målingen foretages.

Fremadrettet vil alle systemer og medicoteknisk udstyr overalt i Region Syddanmark kunne blive forbundet gennem en standardiseret grænseflade til MDIC-løsningen, som vil opsamle data til et fælles datalager. Derved opnås sikkerhed for, at data kun findes et sted, og dermed kan gøres tilgængelige hvor der er brug for dem i regionen.

– Region Syddanmark har valgt os på grund af vores kvalitet og pris. I Cambio Healthcare Systems A/S har vi over 25 års erfaring med elektroniske patientjournaler, og både Daintel og Qualcomm Life har mange års erfaring på medicoteknik området, fortæller Anne Mette Bang.

Daintel har i mere end ti år brugt Qualcomm Lifes dataopsamlingsløsninger til anæstesi- og intensivområdet. Qualcomm Lifes løsninger leveres i dag leveres til flere end 2.500 hospitalsenheder i verden. For Cambio Healthcare Systems A/S, der er en af nordens førende leverandører af kernesystemer til sundhedssektoren, er området nyt, men tæt forbundet med vores nuværende hovedforretning, nemlig elektroniske patientjournalsystemer (EPJ). michael.hansen-nord@rsyd.dk

– MDIC løsningen er system uafhængig, og kan integreres til det nye EPJ-Syd, i Region Midtjylland og Region Nordjylland samt naturligvis løsninger i f.eks. Region Hovedstaden og Region Sjælland. Løsningen er state-of-the-art og uden tvivl en af de stærkeste på verdensplan. Vi synes det er vigtigt, at Danmark har sundhedssystemer, der ikke er lokalt forankret, men har en ’proven track record’ på et større marked end det danske. Det bidrager til større sikkerhed og brugervenlighed, siger Anne Mette Bang.

Kontrakten med Region Syddanmark er på syv år. Der er desuden optioner på, at Region Midtjylland og Region Nordjylland kan vælge MDIC-løsningen under samme forhold som er gældende for Region Syddanmark.

Cambio Healthcare Systems A/S og Daintel er medlem af Welfare Tech.

Del siden

Logotype

Cambio blev grundlagt i 1993 og har siden da leveret heldækkende it-løsninger til sundhedsorganisationer. I dag er Cambio en e-sundhedsvirksomhed, der leverer smarte, pålidelige og brugervenlige løsninger til at forbedre behandlings- og patientsikkerhed med en markedsledende position i Norden og tilstedeværelse i Storbritannien, hvilket inkluderer mere end 100.000 brugere. Vi er engageret i at forbedre sundhedsvæsenet samt patientsikkerheden.
Følg os på:
FacebookInstagram
Kontakt:
Phone Mail Map