Logotype
Logotype
Logotype

Publicerad: 2018-09-25

Cambio er med i ny dansk platform, der skal samle alle borgernes sundhedsdata ét sted

Cambio Healthcare Systems deltager i HealthD360 – et nyt dansk projekt om at sammenkøre borgernes egne opsamlede sundhedsdata med data fra det offentlige. Projektet skal skabe overblik over eksisterende data i sundhedsvæsnet og kombinere dem med borgernes egne data fra mobiler og andre måleenheder.

“Vi ser et enormt potentiale i at kunne levere de rigtige oplysninger i et system, der støtter lægernes beslutninger. De har meget kort tid til hver patient og skal forholde sig til rigtig mange faktorer. Målet må være, at vi kan hjælpe lægen med at se det, han eller hun bør se, og ikke alt muligt andet,” siger Henrik Lindholm, produktchef i Cambio Healthcare Systems.

Forebyggende indsats gennem adgang til sundhedsdata

HealthD360 skal afsøge, hvordan borgernes personlige data fra smartphones og wearables kan bruges til en forebyggende indsats – og hvordan disse personlige og ‘private’ data kan kombineres med offentlige data om borgernes sundhed. Holdet bag den nye platform skal skabe nye rammer for brugen af data inden for sundhed i Danmark og skal være med til at sørge for demokratisk adgang for alle borgere til kombinationen af sundhedsdata fra det offentlige og borgernes egne data, så det ikke bliver en løsning for de få med ressourcer i samarbejde med de store kommercielle spillere på markedet.

Målgruppen for HealthD360 er ældre med kroniske sår og sårbare børn og unge.

Bredt samarbejde om sundhedsdata

Professor i mental børnesundhed ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet Carsten Obel er formand for projektet, der starter 1. december og kører over tre år. Deltagerne er bredt sammensat med forskningsinstitutioner, private virksomheder, sygehuse, kommuner og fx Danske Patienter og sundhed.dk. Projektet er støttet af Innovationsfonden.

Få meget mere at vide om HealthD360

Læs artikel om HealthD360 i Mandag Morgen: Dansk platform skal demokratisere sundhedsdata (kun for abonnenter) 

Og kom med til morgenmøde om Health360 med Carsten Obel, professor på Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet og leder af HealthD360 og Peter Høngaard Andersen, direktør i Innovationsfonden.

Mandag d. 1. oktober kl. 8.00-9.00 hos Mandag Morgen.

Tilmeld dig her

Deltagere i HealthD360

 • Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet
 • Institut for Datalogi, Aarhus Universitet
 • Alexandra-Instituttet
 • Teknologisk Institut
 • Bispebjerg Hospital
 • Regionshospitalet Randers
 • Cambio Healthcare Systems
 • Kite Invent
 • Novax,
 • Opus Consult ApS
 • Favrskov Kommune
 • Odder Kommune
 • Ringkøbing-Skjern Kommune
 • Aarhus Kommune
 • Danske Patienter
 • Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP)
 • Sundhed.dk

Del siden

Logotype

Cambio blev grundlagt i 1993 og har siden da leveret heldækkende it-løsninger til sundhedsorganisationer. I dag er Cambio en e-sundhedsvirksomhed, der leverer smarte, pålidelige og brugervenlige løsninger til at forbedre behandlings- og patientsikkerhed med en markedsledende position i Norden og tilstedeværelse i Storbritannien, hvilket inkluderer mere end 100.000 brugere. Vi er engageret i at forbedre sundhedsvæsenet samt patientsikkerheden.
Følg os på:
FacebookInstagram
Kontakt:
Phone Mail Map